Защо Путин не би гласувал за Тръмп?

Независимо от положителното отношение на Тръмп към руския му колега, президентът на САЩ е прав, когато твърди, че «никой не е бил толкова суров към Русия», както той.

 

Да се попречи на Русия да възстанови статуса си на свръхдържава — това е основната цел на Вашингтон.

 

Защо Путин не би гласувал за Тръмп?

 

Москва развива стратегическо партньорство с Китай, а през 2018 г. 66 % от запитаните заявяват, че тъгуват по съветските времена.

Всичко това заставя двете американски партии да нервничат.

Eто мерките срещу Русия на правителството на Тръмп:

Петя Паликрушева

Опити да се обкръжи Русия от всички страни чрез структурите на евроатлантническите сили за сигурност. Създававне на условия за нахлуване в евразийското пространство на хиляди войници.

През февруари 2019 г. от Белия дом, а не от Конгреса, дойде решението да бъде преустановено действието на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък радиус на действие.

През май 2020 г. бе обявено решението на САЩ са напуснат Договора за открито небе.

През 2017 г. бе обявено за санкции по отношение на Русия на основание американския закон «За противодействие на противниците на Америка чрез санкции» (CAATSA), през 2018 г. тяхното действие бе продължено под предлог «кибератаки и намеса в изборите».

Опит да се принуди Германия да спре газопровода «Северен поток-2» с участието на Русия, до завършването на газопровода остават само 160 от общо 1230 км.

Решение САЩ да напуснат споразумението за ядрената програма на Иран. Целта е Иран да бъде заставен да подпише договор само с Вашингтон, пренебрегвайки другите държави, натрапвайки на Техеран жестоки санкции, както и прогонването от страната на руските компании от рода на «Роснефт».

 САЩ предоставиха военна помощ на Украйна в размер на 250 милиона долара.

Прогонване на руските дипломати заради отравянето на бивш руски шпионин във Великобритания.

Убийството на няколко десетки руски военни по време на бомбардировките в Сирия. Целта е да се сведат до нула мирните преговори в Астана, насочени към край на войната.

Опити да се оказва все по-голям натиск върху Венецуела, Иран, Сирия и Куба заради отношенията им с Русия.

Опити да се отслабят международните организации, на първо място ООН, ЮНЕСКО, СЗО и други, които по определен начин ограничават възможностите на САЩ да използват сила.

Разпространението на лъжливи новини за това, че създаденото през 1918 г. ГРУ, службата за военно разузнаване на Русия, е «платило на талибаните за убийството на американски войници».

И най-накрая: едностранният подход, неоизолационизмът на Доналд Тръмп, неговата слабохарактерност и неустойчивото политическо положение не го правят добър кандидат за Кремъл.В Москва осъзнават, че новият президентски мандат на Тръмп няма да подобри отношенията с Русия, които и без това са в пълен тупик.Проблемът е, че с победата на Байдън ситуацията няма да бъде по-различна.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа