Премиерът на Полша се изрази пределно ясно: ние никога няма да одобрим «Северен поток — 2»

В Полша антируска реторика изобщо не цари, тя просто не харесва определени руско-немски проекти, като газопровода „Северен поток - 2“, заяви полският премиер Матеуш Моравецки. Ръководителят на полското правителство добави, че Полша критикува Германия именно заради факта, че с помощта на пари от ЕС тя ще спонсорира "оръжията на Путин".

Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че в управляващата партия има определени фракции, в които има различни мнения по темата за отношенията на страната му с Германия, съобщава Biznes Alert.

В същото време ръководителят на полското правителство отбеляза: въпреки всичко Полша не може да одобри проекта за газопровода "Северен поток - 2". „Не мисля, че тук в Полша цари твърда антируска реторика. Има обаче някои проблеми, които не ни харесват, например "Северен поток - 2". Ние оценяваме това като спонсорство с европейски пари за оръжието на г-н Путин.“, поясни той.

„Украйна вече няколко години преживява атаките на руснаците. Ако г-н Путин отреже Украйна от доставките на газ за Западна Европа, той може да продължи да прави каквото си поиска с нея. Ето защо "Северен поток" и "Северен поток - 2" представляват такава заплаха за нашия регион. Ето защо ние критикуваме Германия.“, обобщи полският премиер.

 

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа