НАТО превръща Европа в цел

След разпадането на Съветския съюз необходимостта от НАТО изчезна, но вместо да се саморазпусне, алиансът продължи да се разширява на Изток, пише Contra Magazin. За да обкръжи Русия, военната организация взе в състава си не само страните от Варшавския договор, но и бившите съветски републики, превръщайки Европа в цел за ядрен удар.

 

"НАТО превръща Европа в цел на ядрен удар"

 

"НАТО превръща Европа в цел на ядрен удар"

 

През 1951 г. Дуайт Д. Айзенхауер първи в историята, който зае поста главнокомандващ на силите на НАТО в Европа, очерта целите на алианса:

„Ако след 10 години всички американски войски, които са в Европа за осигуряване на националната отбрана, не се върнат в Съединените щати, това ще бъде провал за целия проект “.

И той наистина се провали, пише Contra Magazin. В крайна сметка изминаха 70 години, Съветският съюз се разпадна отдавна, а американските войници така и не напуснаха Европа. Варшавският договор спря дейността си през 1991 г., когато съветските войски се оттеглиха от Източна Европа.

Американската империя използва този свят, за да разшири НАТО на Изток и да прехвърли войските си към границите на Русия.

Алиансът включва не само страните от Варшавския договор, но и бившите съветски републики.

Разширяването на НАТО няма край.

Наред с балканските държави военната организация ще приеме кавказките републики за свои членове с цел обкръжаване на Русия от запад и югозапад.

Всъщност сега е моментът за разпускането на НАТО, защото от тази организация вече няма необходимост.

Факт е, че алиансът превръща Европа в цел за ядрен удар в случай на война с Русия.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа