Чудодейното възстановяване на Навални

Чудодейното възстановяване на Навални

Мислите ли, че всичко това е странно? Той излезе от кома и на 14 септември лекарите обявиха, че може да стане от леглото.

 

Чудодейното възстановяване на Навални

 

В историята има само един пример на човек, който е успял да оцелее при отравяне от вещество от групата Новичок. Андрей Железняков работил с тези вещества и случайно се отровил с A-232 през 1987 г. поради повреда на капака в лабораторията му (както виждате, боравенето с такова вещество без подходяща защита е самоубийство).

Той успял да оцелее само защото веднага установил причината за халюцинациите си и проблемите с дишането и предупредил колегите си, които му инжектирали противоотрова. Въпреки това състоянието му се влошило и той изпадал в кома. По-късно дошъл в съзнание, но вече не можел да ходи. Той също така развил хроничен хепатит, цироза, епилепсия и слабост в ръцете си. Вече не можел да чете и да се концентрира. Превърнал се в истински инвалид и починал пет години по-късно!

Вижте снимката на Навални в Instagram, препрочетете изявлението на лекарите, че става от леглото, и разгледайте списъка със симптомите на Железняков. Нищо ли не ви изненадва? Ако Навални всъщност беше отровен от Новичок, той щеше да бъде прикован към леглото и в състояние на пълен психически срив.

Защо? Тъй като дори веднага да му бяха били противоотровата, Новичок необратимо деактивира ацетилхолинестеразата (този ензим разгражда невротрансмитера ацетилхолин), където и да попадне. По този начин само няколко минути са му достатъчни за необратими промени, с които нито един курс на лечение не може да се справи.

При липса на ензим, който разгражда ацетилхолина, той започва да се натрупва в съединенията на нервните клетки, което води до различни симптоми в зависимост от засегнатата система: свиване на зениците, повишена секреция на жлезите, уринарна и фекална инконтиненция, повръщане, слабост, парализа, мускулни контракции (включително на диафрагмата ) с конвулсии, кома и смърт от асфиксия.

 

Чудодейното възстановяване на Навални

 

Игор Никулин, бивш член на Комисията на ООН по химическо и биологично оръжие, отбеляза, че ако Навални действително е бил отровен с Новичок, той е щял да бъде в тежко състояние, а не в ободрение, както е на снимката.

Омските лекари също заявиха, че Навални не е получил лечението в случай на отравяне с Новичок, което включва филтриране на кръвта.

Но тъй като е нямало такава терапия, той е щял да умре, ако наистина е бил отровен от Новичок!

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа