Fox News: Американските демократи са завладяни от «средновековни суеверия»

Fox News: Американските демократи са завладяни от «средновековни суеверия»
  • Публикация: 
  • Дата:  
    09.10.2020
  • Сподели:

Представители на американските власти от Демократическата партия продължават да налагат строги карантинни ограничения, с които те самите не се съобразяват, и в същото време не се колебаят да обвиняват заразените с коронавируса, че сами са си "виновни", съобщава Fox News. Както подчертава водещият на канала Такър Карлсън, поведението на демократите няма нищо общо с науката - по-скоро става дума за „средновековни суеверия“, дошли от онези времена, когато болестите по тялото се приравняват на греховността.

Демократите, които контролират всяка длъжност в щата Калифорния, разбират, че за да може тоталитарният режим да поеме контрола над обществото, хората трябва да си сътрудничат с него. Следователно, колкото повече хора се карат помежду си, доносничат един срещу друг и се намесват в живота на непознати, толкова по-лесно ще им бъде да ги контролират. Хората, които си нямат доверие, са по-лесни за командване. Това е проблема. На този фон официалният акаунт в Twitter на кабинета на губернатора на Калифорния Гавин Нюзъм започна да чете нотации на хората как да дъвчат храната си. Ето как се борим с пандемията. С дъвкателни укази.

В събота страницата на Нюзъм в Twitter гласеше: „Когато вие с членовете семейството си отидете в ресторанта този уикенд, не забравяйте да покриете устата си с маска, докато дъвчете. Дайте своя принос, за да защитите здравето на другите." Край на цитата.

Каква е вероятността самият Гавин Нюзъм в затвореното си имение да покрива устата си с маска, докато яде? Ние, разбира се, не сме букмейкъри, но можем да кажем, че вероятността за това е приблизително нула. Той не прави това. Но ако вие не направите това, не можете да избегнете порицанието.

Но Нюзъм не спря дотук. Щат Калифорния иска да си запишете на носа, че не може да се срещате с приятели. Човешките контакти са опасни! Цитирам: „Карането на велосипед сам с маска на лицето е по-безопасно от това да играете баскетбол с приятели“. Ето какво пише апаратът на Нюзъм миналия месец. И подобни съобщения са цял куп, можете да ги прочетете, ако искате да си развалите настроението. Дори у Оруел не е толкова мрачно. Те са много. Дотолкова много, че Максин Уотърс, конгресмен от Калифорния, не е в крак с тях. Тя реши да игнорира напълно тези директиви.

Ако си спомняте, през юли Уотърс беше зад маските с две ръце. Освен това тя заяви, че Херман Кейн е заслужавал да умре от коронавируса, защото не е бил с маска на митинга на Тръмп. Херман Кейн беше лош човек, обяви Уотърс. Сам си е виновен.

МАКСИН УОТЪРС, американски конгресмен: Искам да изкажа съболезнования на семейството на Херман Кейн, който беше кандидат за президент и добър приятел на настоящия президент, но на 20 юни той дойде на митинга в Тулса без маска. Той беше заобиколен от хора, които също не носеха маски. И сега той е мъртъв. Той умря ... Той, разбира се, хвана вируса в резултат на нежеланието си да носи маска.

Охо. Той не сложи маската и умря. Така му се пада. Ето как това работи: ако не си сложите маска, вие сте труп. И никой няма да плаче за вас - вие сте лош човек. Така че излишно е да казвам, че Максин Уотърс приема маските сериозно. Всичко е точно така. Не разбира се, че не! И днес го доказахме. Говорихме с човек на име Джейсън Джандоменико. Той ни каза, че наскоро се е срещнал с Максин Уотърс. И познайте какво нямаше тя? Мисля, че вече знаете отговора. Тя не беше с маска. Затова той й направи забележка и го записа на видео. Ето откъс.

ДЖЕЙСЪН ДЖАНДОМЕНИКО: Говорите за коронавируса, но не виждам да сте с маска.

МАКСИН УОТЪРС: Бях ето там и ето там и носех маска и на двете места.

ДЖЕЙСЪН ДЖАНДОМЕНИКО: Носехте ли маска?

МАКСИН УОТЪРС: Да, точно така. Точно. Да да. Имаме маски (взима разтегнатата маска).

"Е, не си сложих маска, много важно, аз не съм някакъв Херман Кейн." Но ние не мислим твърде много за това какво послание носи всичко това и какви последици има: демократите се опитват да представят ситуацията по такъв начин, сякаш тоталното и безсмислено подчинение на техните решения - които, между другото, са взети на случаен принцип, неразумни са и нямат нищо общо с науката - това е въпрос на морал. А медиите нямат нищо против това - хората, които определят правилата, сами ги игнорират, а медиите не се интересуват от това. Но когато други хора отказват да се подчиняват на тези правила, тези хора се обявяват за злодеи.

Или да вземем губернатора на Вирджиния Ралф Нортъм. Ралф Нортъм просто обожава маските - носеше ги много преди те да станат модерни.* Преди тридесет години, когато почти никой не се замисляше за защита на лицето, Ралф Нортъм вече беше толкова загрижен за здравето на своите съграждани, че си сложи цяла шапка - тук какъв отговорен човек е той! Е, нищо чудно: той все още е лекар, образован човек - и той разбра, че не можеш да минеш с обикновена маска, затова си сложи калпак с прорези за очите! Е, след като стана губернатор, Нортъм направи престъпление отказът да се носи защитна маска във Вирджиния и през май поиска всички жители да носят маски, когато се появяват на обществени места.

РАЛФ НОРТЪМ, губернатор на Вирджиния: ... и носете маски, когато сте на публично място. Знаем, че носенето на маски може да помогне за ограничаване на разпространението на инфекцията. Както казах по-рано, носенето на маска може буквално да спаси нечий живот.

Аха - хванаха го с калпак на Ку Клукс Клан. Трябва да кажа, че той директно потъна в образа - сега всеки ще трябва да си покрие лицето.

И, изненадващо - макар и може би не толкова изненадващо - на следващия ден, след като произнесе тези думи, Нортъм се появи публично във Вирджиния Бийч, представете си, без маска. Знаете ли какво казаха медиите за това? За щастие нищо. Но когато Нортъм в крайна сметка хвана коронавируса, никой не каза, че му се пада. Очевидно той не е бил добре възпитан човек, за да избегне заразяването - в края на краищата това е посланието - и следователно той сега е болен, точно като Доналд Тръмп. Това работи, нали?

Това са средновековни стандарти, които изведнъж започнахме да прилагаме. Това няма нищо общо с науката, всичко това са средновековни суеверия. Преди шест години това беше в реда на нещата: през Средновековието обикновените престъпници биваха принудени да преминат през т. нар. Изпитание на Божия съд: вместо да бъдат представени пред съдебните заседатели, обвиняемите биваха принудени да потапят ръцете си във вряща вода, да ходят по нажежени плугове или са им изливали разтопено олово върху гърдите си. За какво? За да разберете дали са виновни или не. Ако те са умирали в резултат на това изтезание, те са били считани за виновни, а ако са оцелявали – за невинни. Това са стандартите, които съществуват в Европа повече от сто години: здравето е равнозначно на благодетел, а болестта е равнозначна на греха. И сега се върнахме към тези стандарти без причина. "Той е болен - това означава, че е лош!" И къде отиваме? А няма ли да започнем да четем на пациенти с рак нотации за техните тумори и да обвиняваме хората с болестта на Алцхаймер, че са изпаднали в деменция? Изглежда, че ще стигнем до това по-скоро, отколкото изглежда.

*През 2019 г. в американските медии се появи снимка от абитуриентския албум на Нортъм, на която той е с облеклото на член на Ку Клукс Клан (бел. ИноТВ).

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа