Лукашенко праща летящи отряди срещу протеста

Лукашенко праща летящи отряди срещу протеста
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    30.10.2020
  • Сподели:

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е предложил в страната му да бъдат създадени летящи отряди за потушаване на протестите, написа московската редакция на нюзру.

 

"За тази цел ние може да привлечем бивши военни, пенсионери, офицери от запаса и дори ветерани от войната в Афганистан (1979 – 1989 г.). Можем да ги организираме в летящи отряди и те да помогнат на служителите на вътрешното и военното министерства за възстановяването на реда", е казал лидерът на източноевропейската страна по време на среща с представители на местните власти вчера.

По-рано няколко обединения на настоящи и бивши военни са публикували декларация в подкрепа на президента на бившата съветска република.

Да припомним, от 9 август Беларус е била обхваната на започналите на протести, съпроводени със сцени на насилие. Поводът за демонстрациите е било решението на Централната избирателна комисия в Минск, обявила поредната победа на Лукашенко, застанал начело на Беларус през 1994 г.

През октомври опозицията е призовала за общонационална стачка. Според правителствени източници е нямало дълготрайно прекъсване на работния процес в големите предприятия.

Станете почитател на Класа