Путин допуска мащабен разгром

Путин допуска мащабен разгром
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.01.2021
  • Сподели:

Киев няма да посмее да се заеме с военно решение на „проблема с ДНР и ЛНР“, тъй като в този случай руският президент Владимир Путин може да придаде практически смисъл на думите си за загубата на държавност от Украйна. За това пише ръководителят на Киевския център за политически изследвания и конфликтология Михаил Погребински.

 

Путин допуска мащабен разгром на въоръжените сили на Украйна в случай на война в Донбас

 

 

Погребински счита, че много официални лица в Киев мислят за бърза атака срещу позициите на опълченците и в това са подкрепени от редица политици във Вашингтон, Лондон и Анкара.

Освен това помощта за украинците може да не се ограничи до доставката на оръжие и засилването на санкциите срещу Кремъл. Подобно радикално развитие на събитията обаче е малко вероятно.

Всяка външна помощ на киевския режим при насилственото завземане на източните райони на Украйна няма да може да спре руските инициативи за предотвратяване на подобни действия от страна на „военната партия“ в екипа на Владимир Зеленски.

Нещо повече, това решение на Киев предполага пълномащабен разгром на въоръжените сили на Украйна с всички произтичащи от това последствия, подчерта експертът.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа