Псаки издаде плановете на Байдън

Псаки издаде плановете на Байдън
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    24.01.2021
  • Сподели:

Говорителят на Белия дом Джен Псаки разкри пред журналисти плановете на новия президент на САЩ Джо Байдън по отношение на Русия, като отбеляза, че той вече е възложил на специалните служби да извършат «пълна оценка» на действията на Москва.
Байдън иска да привлече Русия към отговорност за намеса за намеса в изборите през 2020 година, «отравянето» на Алексей Навални с бойно вещество «Новичок», кибератаки и още други измислени и режисирани американски провокации обвиняващи Русия в най-невероятни и абсурдни истории.

 

Първите заповеди от новия президент на САЩ Джо Байдън вече са получени от американското разузнаване. Това съобщи по време на брифинг Джен Псаки, като подробно се спря на плановете по отношение на Русия.

По-специално „жената анекдот“ съобщи, че САЩ работят с Русия „ с цел прокарване на интересите на САЩ“. В същото време Вашингтон възнамерява да държи Москва отговорна за редица действия, които й се приписват на Запад.

Както отбеляза говорителката на Белия дом американското разузнаване трябва да проведе мащабно разследване на няколко действия, приписвани на Русия наведнъж.


Твърди се, че това е намеса в изборите в САЩ през 2020 година, «отравянето» на блогера Алексей Навални с «Новичок».


Освен това американското разузнаване ще трябва да направи пълна оценка на кибератаките на SolarWinds, в които са заподозрени прословутите „руски хакери“. Разузнавателната служба на Съединените щати също ще трябва да проучи историята, приписвана на Русия, с плащане на бойци за главите на американски войници в Афганистан.

Припомняме, че Русия неведнъж еопровергава всички тези неоснователни обвинения и спекулации, но за САЩ това е безполезно, тъй като американците са свикнали да водят външната си политика върху измисления образ за «страшна Русия», който създават с пускането на подобни невероятни истории.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа