Вучич: Не съм магаре, не съм убивал в Сараево

Вучич: Не съм магаре, не съм убивал в Сараево
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.03.2021
  • Сподели:

“Всеки ден чета глупости за себе си. Разказват, че със снайпер съм убивал хора в Сараево, а аз никога в живота си не съм докосвал снайпер. Не мога повече да слушам тези лъжи и глупости”, заяви сръбският президент Александър Вучич в интервю за босненската Face TV.

 

“Няма да отговарям на тези глупости, защото няма как да убедите злонамерените хора. Не искам и не обичам да се оправдавам. В Белград не могат да ме победят на избори, защото още живеят в 1996-97 г. Само магарето не се променя. А аз смених дори партията си. Всичко разказах на народа. Нямам никаква вина. Ако не четете книги и не се образовате, тогава сте магаре. Някога може би съм бил по-добър, днес може би съм по-зле”, каза още той.

 

Вучич “гарантира, че Сърбия ще спазва международното право и Дейтънското мирно споразумение”.

 

“Не крия, че обичам Република Сръбска, но обичам и Босна и Херцеговина. Някога да сте чули от Сърбия да казва, че иска отделянето на РС? Казвам това, което мисля. По някога президентът на РС Милорад Додик ми се сърди. Трябва да има повече уважение. Босненските лидери трябва да демонстрират повече уважение към РС за да получат подобно отношение и от сърбите. Да, вярно е, че мнозинството сърби искат РС да се отдели. Но, кой е виновен за това. Не бих казал, че сърбите са виновни за това. Никой не говори за откъсване и създаване на нови държави”, каза още Вучич.

 

Според него “двамата с Додик имат добри отношения и няма да се връщат във времената на Слободан Милошевич и Радован Караджич”.

Станете почитател на Класа