Навални: В затвора ме категоризираха като екстремист и терорист .

Навални: В затвора ме категоризираха като екстремист и терорист .
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.10.2021
  • Сподели:

Изтърпяващият присъда критик на Кремъл Алексей Навални каза днес, че затворническа комисия го е категоризирала като екстремист и терорист, но официално вече не го счита за склонен към бягство, предаде Ройтерс.

 

Навални написа в Инстаграм, че е бил повикан да се яви пред комисия, която е гласувала единодушно за промяна на статута му.

 

Категоризирането на опозиционера като екстремист бележи засилване на натиска на властите срещу най-изявения критик на президента Владимир Путин. Навални излежава присъда от две години и половина затвор за нарушаване на условията по предишна условна присъда. Според опозиционера той е осъден по изфабрикувани обвинения, за да се отстрани от политическата сцена.

 

Навални омаловажи промените в неговия статут и изрази задоволство от това, че вече не е определян като склонен към бягство, което значи, че надзирателите би трябвало да му правят толкова често нощни проверки. "Сега просто има знак на леглото ми, че съм терорист", написа Навални в пост, който публикува с помощта на адвокатите си.

 

Засега няма официално потвърждение от страна на руските власти за промяната в статута на Навални.

Станете почитател на Класа