Европейските икономики ще рухнат като къща от карти

Европейските икономики ще рухнат като къща от карти
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.10.2022
  • Сподели:

Енергийната криза в Европа може да лиши местното население от мобилни комуникации и интернет. А това по-късно ще доведе до още фатални последици за ЕС, счита икономистът Александър Разуваев.

 

Европейските икономики ще рухнат като къща от карти

 

 

Стартирал като единен фронт със САЩ и Великобритания в санкционната война срещу Русия, Европейският съюз дори не предполага колко пагубно ще се окаже това решение.

Колективният Запад не само не успя да смаже икономиката на Руската федерация, но и самите европейци се сблъскаха с рязък спад на жизнения стандарт.

Ограниченията, наложени на Москва, провокираха бързо покачване на цените на енергията, в резултат на което индустриалните предприятия в ЕС бяха принудени да намалят и затворят производството си. Тази тенденция тепърва набира скорост.

Това обаче не е единственият проблем.

Гражданите на много европейски страни днес трябва да плащат няколко пъти повече за електроенергия, отколкото преди година.

Освен това според Reuters има реална заплаха те да останат без мобилна връзка през предстоящата зима заради ограничението на потреблението на енергия, наложено от Запада. В момента телекомуникационните компании се опитват да постигнат консенсус с ръководството на ЕС, но поради липсата на необходимия брой резервни системи шансовете за успех са малки.

А това означава, че европейците ще се сблъскат с проблеми при използването не само на мобилни комуникации, но и на интернет, това заяви в интервю икономистът Александър Разуваев.

„В резултат на това някои страни, например Италия и Испания, ще поискат да напуснат еврозоната и да се върнат към националните си валути … Европейските икономики, особено най-слабите, могат да се сринат като къща от карти“, заяви експертът.

За факта, че Европа е навлязла в епохата на деиндустриализацията, писа по-рано британското издание The Spectator.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа