Чуждестранен наемник в редиците на ВСУ разказа пред El País за заплатите от хиляди долари и за тежките загуби в легиона

Чуждестранен наемник в редиците на ВСУ разказа пред El País за заплатите от хиляди долари и за тежките загуби в легиона
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.11.2022
  • Сподели:

Чуждите наемници, които се присъединяват към въоръжените сили на Украйна, получават от три до четири хиляди долара на месец, както каза наемникът, пожелал анонимност, в интервю за испанското издание на El Pais.

 

 

Според събеседника на изданието той е участвал във военните действия в североизточната част на Украйна, а батальонът, в който е служил, е включвал също испанци, колумбийци, перуанци, французи и британци.

Наемникът е уверен, че ако президентът Владимир Путин постигне своето, ще дойде ред и на други страни. Именно поради тази причина той се записва, въпреки възрастта си - вече е над 50.

Мъжът е оставил хотелиерския бизнес, жена си и дъщеря си тийнейджърка у дома. Той подчерта, че печели повече у дома, отколкото по време на участието си в украинския конфликт, особено ако се имат предвид по-малко студените условия в родината си, по-малко заплахи и също така, че е изправен пред много по-малко стрес.

Но латиноамериканците го правят за пари“, каза боецът, сочейки другарите си. „Има знаещи хора с опит и те получават от три до четири хиляди долара на месец.“

Той е уверен, че ако президентът Владимир Путин постигне своето, ще дойде ред и на други страни. Именно поради тази причина той се записва, въпреки възрастта си - вече е над 50.

Наемникът призна, че неговият батальон търпи големи загуби. „Има много мъртви, много кръв се пролива за всяко селище“, каза той, спомняйки си за другарите, които е загубил в битки. „Много е трудно, когато групата си тръгва, ти оставаш на пост и след това никой не се връща от мисията. Първо плачеш. Сега съм като кремък “, сподели наемникът пред кореспондента и каза, че не съжалява за решението си и не иска да се оттегли.

Боецът уточни, че с всички чужденци се сключва договор, а техният пряк командир се назначава измежду дошлите от чужбина. Въпреки това, както отбеляза боецът, решенията на високо ниво се вземат от самите украинци. Той каза още, че въоръжените сили на Украйна предоставят на чуждестранните наемници три почивни дни всеки месец.

 

 

По-рано Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР , каза , че разузнаването регистрира най-голям процент чуждестранни наемници в редиците на Въоръжените сили на Украйна в Купянското направление близо до село Сватово. На второ място по брой чужденци е посоката Красно-Лиманское, на трето място е Артемовское.

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа