Кобрата се разправи с Фюри и отново ще чака Джошуа!

Кобрата се разправи с Фюри и отново ще чака Джошуа!
  • Автор:  Webcafe
  • Дата:  
    28.10.2018
  • Сподели:

Кубрат Пулев победи Хюи Фюри по точки (117-111, 118-110, 115-113) пред почти препълнената зала „Арена Армеец“ след 12-рундова битка и се превърна в задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), чийто притежател е Антъни Джошуа.

Това е 26-а победа в актива на Кобрата (26-1), а загубата бе втора в кариерата на 13 години по-младият британец (21-2).

Българинът се качи на ринга за първи път от година и половина – след победата си над Кевин Джонсън през април 2017-а, отново в София, и след контузията, която му попречи да се бие с Джошуа в края на миналата година.

 

Кубрат Пулев - Хюи Фюри

 

Първият рунд беше равностоен и завърши с два удара добри удара на Кобрата. Хюи Фюри започна по-активно, но към края на рунда Кубрат отговори с няколко добри удара в тялото и главата.

Във втория Кубрат пусна първа кръв на Фюри над лявото око. Фюри започна взривно третия рунд, но не успя да нанесе поражения върху Кобрата, който тактично успокои темпото и върна мача в своето темпо,

00:30Кобрата: Фюри беше крив. Учим ги младите

В четвъртия Кобрата си върна надмощието и нанесе още няколко точни удара по окървавената лява част наФюри. Последва нов добър рунд за българина, а Фюри започна да се изморява и да диша тежко.

Пулев продължи да държи мача под контрола си, както в седмия проведе и няколко мощни атаки срещу тялото и главата на Фюри.

Тежка атака на Фюри с десни крошета беляза осмия рунд, но Кобрата успя да се задържи на крака. Това беше най-добрият рунд за Хюи от началото на мача.

#PulevFury When your man's taking a beating and you want to go help him out, but your friend's like... Nah.... pic.twitter.com/JkUdnOEcQc

В деветия Кобрата пусна левия прав и на няколко пъти имаше успех с него и на няколко пъти разклати Фюри и вдигнаха публиката на крака, но британецът успя да поеме ударите.

Десетият, единайсетият и дванайсетият рунд отидоха на сметката на българина, който наказваше Фюри при всяка удобна възможност, а британецът не можеше да отговори по никакъв начин на много по-бързите атаки на Кобрата.

В последния Кубрат бе дори близо и до по-впечатляващ завършек на мача с едно свое дясно кроше, но Хюи отново се задържа на крака. Но нищо повече, защото българските фенове станаха свидетели на нова голяма победа на Кобрата.

Прочетена 3744 пъти

Станете почитател на Класа