Какво ни предложи крайно интригуващия Сезон 2018/2019 на Шампиосна Лига?

 

По традиция, всеки сезон в Шампионска Лига носи голямо количество емоции и футбол от най-високо ниво за всички футболни фенове. Съвсем логично, сезон 2018/2019 не направи изключение, като станахме свидетели на някои много интересни резултати. Още в самото начало на надпреварата, по време на груповата фаза, имаше достатъчно интересни моменти, като някои големи отбори отпаднаха още тогава. Това бяха италианските грандове Интер и Наполи, като за честта на апенините продължиха да се борят само Ювентус и Рома.

 

Във фазата на директните елиминации обаче стана наистина интересно, като там буквално имаше от всичко. Сочените, като фаворити за спечелването на турнира в лицето на отборите на Манчестър Сити, Барселона и Ливърпул взеха своето, но също така се появиха и не малко неочаквани победители. Вероятно един от най-интересните и оспорвани сблъсъци обаче бе този между отборите на Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед. Първата среща от този титаничен сблъсък бе спечелена комфортно от тима на ПСЖ с 2:0 и то насред Олд Трафорд, но английския отбор успя да сътвори немислимото след победа с 3:1 в реванша игран в Париж.

 

 

Друг епичен двубой по време на осминафиналите бе този между Реал Мадрид и Аякс. Белия балет бе спечелил последните три издания на турнира и изглеждаше сякаш гранда от Амстердам е просто поредната стъпка към евентуална четвърта поред титла, но не така мислеха възпитаниците на Ерик Тен Хаг, след гръмка победа с 4:1 насред Мадрид в мача реванш. И ако осминафиналите бяха интригуващи, то четвъртфиналните сблъсъци бяха наистина наелектризиращи, въпреки, че два от тях бяха доста едностранни.

 

 

https://img4.sportal.bg/uploads/news/2018_43/images/00752181.jpg?20181024000320

 

 

Това бяха срещите на Порто с Ливърпул и Манчестър Юнайтед с Барселона, като Пул и Барса продължиха напред без каквито и да било проблеми. Истинския шок обаче дойде в другите два двубоя, като за всеобща изненада, отборите на Аякс и Тотнъм се класираха за полуфиналите за сметка на своите именити съперници в лицето на Ювентус и Ман Сити. Може да се каже, че разочарованието бе еднакво за момчетата на Пеп Гуардиола и новия тим на Кристиано Роналдо, който не успя да спечели ШЛ за четвърти пореден път.

 

 

После дойде ред да се насладим на полуфиналите на вече отминалото издание на Шампионска Лига, като там се един срещу друг се изправиха, от една страна Барселона и Ливърпул, а от друга Аякс и Тотнъм. И ако изхода от холандско-английския двубой сякаш бе по-непредвидим, то едва ли много хора са залагали за успех на Ливърпул, след загуба с 3:0 в първия сблъсък. Е, чудото стана факт, като играчите на Юрген Клоп отстраниха Лео Меси и компания от турнира, докато Тотнъм надделя над Аякс в успорвана битка, която се потвърди и от тогавашните коефициенти от bet365, където ако искате заложете на шампионска лига и през следващия сезон.

 

 

И след тези драматични полуфинални мачове последва един чисто английски финал между отборите на Ливърпул и Тотнъм. Мнозина смятаха, че именно мърсисайдци ще се реваншират за загубата си от Реал Мадрид на финала през сезон 2017/2018 и в крайна сметка се случи точно това.

 

 

Отбора на Ливърпул победи Тотнъм с 2:0 и постигна своята 6-та титла от най-комерсиалния европейски клубен турнир по футбол. И макар, че Пул спечели финала без особени проблеми, трябва да се отдаде заслуженото и на тима на Тотнъм, който със сигурност бе голямата изненада на турнира.

 

 

Като цяло, сезон 2018/2019 на ШЛ ни предостави поредната порция футбол от най-високо равнище, гарниран с не малка доза футболна драма и изненади. А грандиозния успех на Юрген Клоп и водения от него Ливърпул логично води към предварителни прогнози за това дали те ще защитят титлата си през идния сезон. След по-малко от година ще разберем отговора и на този въпрос.

Станете почитател на Класа