Предвижда се появата на „генетично модифицирани астронавти“

Предвижда се появата на „генетично модифицирани астронавти“
  • Автор:  Олга Никитина Поглед Инфо
  • Дата:  
    29.01.2019
  • Сподели:

Италианският астронавт Лука Пармитано вярва, че в бъдеще екипажите на експедициите до дълбокия космос ще претърпят специална генетична и физическа модификация, след което ще могат да получат, например, допълнителни крайници или способност за хибернация.

 

 

„Генетично модифицирани астронавти? Да, това е възможно”, заяви Пармитано пред списание „Улисе”. „Генът, отговорен за зимен сън, е присъщ на човека, но по никакъв начин не се проявява. Ако намерим начин да го активираме, защо да не го пробваме”.

„Ще отида още по-далеч: краката в космоса са безполезни, а четириръкият астронавт със здрава опашка ще бъде много по-подходящ”, допълва Пармитано.

В допълнение, той вярва, че в бъдеще, използвайки нанотехнологии, ще бъде възможно да се блокират мейозата и митозата (видове клетъчно делене), така че космическата радиация да не представлява такава опасност за екипажите.

Пармитано каза, че не смята такива иновации за фантастични.

Сега Пармитано се готви за втория си полет до Международната космическа станция на кораба „Союз МС-13”. Първият полет на астронавта беше от 29 май до 11 ноември 2013 година.

По-рано американският бизнесмен Илън Мъск заяви, че неговата компания SpaceX възнамерява да започне програмата за колонизация на Марс през 2022 година.

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа