Цените на парцелите в Лондон скочиха с 25% за година

За 12-те месеца до края на март цените на земята в Лондон са скочили с 25,8%. Парцелите в Лондон в момента струват с 27 на сто повече в сравнение с предишния рекорд, достигнат преди кризата (през 2007 г.), пише Bloomberg.

През април цените на жилищата във Великобритания се повишиха за 16-ти пореден месец, благодарение на правителствената подкрепа за жилищния сектор. Това засили интереса към строителството на нови жилища, което доведе до ръст на цените и на земята извън регулация.

 

„Възстановяването на жилищния пазар в Лондон доведе до ограничаване на новозавършените жилища, а възможности за закупуване на земя имат ограничен кръг от британски и чужди играчи на пазара на имоти", коментира Сюзан Емет от консултантската компания Savills. "Това изключително затруднява търсенето на парцели за строителство за достъпни жилища", допълва Емет.

 

Според изчисления на компанията, Лондон има нужда от 50 хил. нови жилища всяка година, за да се задоволяват безпроблемно нуждите на нарастващото население. Отделно близо две трети от тези жилища не трябва да струват повече от 4800 паунда (около 8100 долара) за кв. м жилищна площ, за да може жителите на британската столица да си ги позволят.

Станете почитател на Класа