Инвестицията в имот се превръща в депозит

Людмила Куюмджиева

Пари на депозит и много разнообразни промоции ще са част от тазгодишното изложение BalPEx Exclusive, което ще се проведе на 5 и 6 ноември в София. Това съобщи Венета Кръстева, управляващ партньор на BalPEx. Тя обясни, че за да привлекат клиенти, тази година собствениците на жилищни и офис сгради ще предлагат гратисни периоди и по-ниски цени, но в същото време ще се стремят да запазят желаните от тях нива.
Яел Арнън, директор “Маркетинг и бизнес развитие”, AFI Europe-България, коментира за “Класа”, че компанията предоставя лихва от 10% на клиентите, които изплатят първоначалната вноска от 25% за закупуване на жилище. Вноската на клиента за апартамент в проекта се превръща в депозит, който носи доходност. Същевременно сумата, която се акумулира от начислената лихва, се приспада от цената на закупения апартамент, добави Арнън. Тя обясни още, че AFI Europe предлага гъвкави ценови схеми и възможност за краткосрочно финансиране.
Според Петър Христов, управляващ партньор в Bulgaria Investment Group, имотният сектор е положително настроен за бъдещото си развитие, защото новото правителство е реформаторско.
Венета Кръстева коментира още, че времето на криза е най-подходящо за анализи. Най-важното, подчерта тя, е да се създават инвестиционни проекти, които да предоставят на киентите качествен продукт. По време на изложението ще бъдат представени само добрите проекти.

Станете почитател на Класа