Руснаците избират България за покупка на недвижимост

България е лидер по брой запитвания за покупка на имот зад граница от руснаците, сочат данните на компанията МИЭЛЬ Distant Property Management за третото тримесечие на тази година, предаде Интерфакс. Една четвърт от клиентите на агенцията са проявили интерес към покупка на имот в нашата страна, като при това почти всички потенциални купувачи са сключили сделка. България привлича клиентите с достъпната си цена и приемливо качество на недвижимите имоти, голямото разнообразие от предлагане и опростената процедура за покупка.
Втората по атрактивност за покупка на имот е Турция (17%). В топ 3 намира място и Испания (13%). Над 70% от потенциалните купувачи, потърсили недвижимост в тази страна, са успели да открият подходящ вариант и да финализират покупката. До голяма степен това е свързано с факта, че клиентите са започнали по-реалистично да гледат на нещата и вече не отлагат покупката в очакване на 50% намаление. По отношение на арендата, най-голямо е търсенето на вили в Италия - целогодишно, а също така апартаменти във Франция и на Лазурния бряг.


7 причини за отдих и покупка у нас

В интервю за московския всекидневник „Метро газета” българският предприемач Динко Динев посочва 7 основни предимства на България като място за изгодна инвестиция и туристическа дестинация. Това са липсата на езикова бариера, доброжелателност към Русия, православието, близката култура, общото минало на двете страни, подходящият климат, ниските цени на недвижимостта в сравнение с ЕС. На въпрос дали България може да стане Лас Вегас за руските туристи, след като хазартът бе забранен в Русия, Динев отговаря, че големи руски компании вече проявяват интерес към покупка на казина у нас.

Станете почитател на Класа