С 60% растат заявките на британци за имоти у нас

Интересът на британците към български имоти отново се възражда, като бе отчетено, че с около 60% са се увеличили заявките за търсенето им през януари 2010 г. в сравнение с декември миналата година, сочат данни на портала Primelocation.com.
В класацията, изготвена от английския сайт, за най-привлекателните дестинации за покупка на имот страната ни успява да запази 10-ата си позиция отпреди година. Увеличението в търсенето на къщи, вили и апартаменти в България е около 2% за същия период.
Общо заявките за търсене на имоти в чужбина от страна на британски купувачи са нараснали през януари с 25% спрямо декември и със 134% спрямо началото на 2009 г.
Най-предпочитана дестинация остава Испания с дял от 35% от всички заявки за търсене. На второ място е Франция с 29%, а на трето САЩ със 17%. В Топ 10 попадат още Португалия, Италия, Австралия, ОАЕ, Кипър и Турция. Доскоро традиционно харесваните от британците локации като Франция, Испания и САЩ печелеха най-много от бавното възстановяване, защото купувачите са търсели известна сигурност. Въпреки това доверието вече се разпространява на пазара като цяло.

Станете почитател на Класа