Райфайзенбанк финансира първия сертифициран аутлет център у нас

„Райфайзенбанк България“ ЕАД финансира цялостното изграждане на най-големия аутлет център в България - Sofia Outlet Center, който бе открит официално вчера от министър-председателя Бойко Борисов. През 2007 г. банката е отпуснала дългосрочен кредит на „София аутлет център“ ЕООД , с който бе осъществен проектът. Инвестицията в обекта е 100 млн. лв., общата разгърната застроена площ е 36 567 кв.м, а търговската площ възлиза на 15 300 кв. м. Центърът ще осигури работа за над 1000 души.
Според изследване на Зоната на потенциалните потребители на управляващото дружество GVA Grimley, тя обхваща над 2,2 милиона жители на 90 минути път с кола от центъра и над 2,7 милиона жители на 2 часа път с кола. Аутлет центърът цели да привлече за свои клиенти средната класа с ежедневни намаления между 30 и 70%. Управляващата компания разчита, че за установяването на аутлет центрове на Балканите ще са нужни само две години, за разлика от Великобритания, където е отнело десет години, а в Полша – пет. От 2007 година досега само два подобни обекти са били открити в столицата. През 2007 г. отвори врати Princess Outlet Center в „Младост“, а в края на годината беше открит City Outlet Sofia, разположен на разклона за Казичене.
До края на март трябва да започне изграждането и на първото по рода си аутлет селце. Инвеститор в Castle Outlet Center е собственикът на The wall "Буларко". Окачва се той да струва поне 30 млн. евро и да се простира върху площ над 20 хил. кв. м.

Станете почитател на Класа