Имение в Хемптънс постави рекорд за наем в САЩ, апартамент на Gucci - $60 000 на месец

Имението Sandcastle постави нов рекорд за висок наем в САЩ, съобщи profit.bg. Недвижимата собственост е разположена в луксозния квартал Хемптънс в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Sandcastle се простира на 11.5 акра, като главната къща е с площ 2800 кв. м. В целия имот има девет стаи и 11 бани. Освен основната част, имението разполага с къща за гости, басейн, тенискорт, зала за боулинг, киносалон и рампа за скейтборд. Рекордната цена за недвижимия имот е уговорена от двама души, които са отседнали там наскоро. Те са платили наем от 500 000 долара за 2 седмици, което прави 35 000 долара на ден. Самото имение е собственост на фирма Corcoran Group и е обявено за продан на цена 49.5 млн. долара.
Отново в Ню Йорк, но този път в най-скъпия му квартал - Манхатън, бе оповестен за отдаване под наем луксозен апартамент изцяло декориран от италианската марка Gucci. Модната къща е и собственик на имота. Разположен на 50-ия и 51-вия етаж на Олимпик Тауър в "Голямата ябълка", апартаментът предлага на бъдещите си наематели спиращи дъха гледки към Емпайър Стейт Билдинг и Ню Йорк Харбър.
През 70-те години на ХХ век жилището е било собственост на Маурицио Гучи - бившия изпълнителен директор на едноименната модна къща и внук на основателя на компанията Гучио Гучи. В момента луксозният мезонет е в притежание на дъщерите на Маурицио - Александра и Алегра. Апартаментът притежава два огромни асансьора и може да бъде нает за сумата от $60 000 на месец.
Ню Йорк е градът, който предоставя най-скъпите наеми на апартаменти и къщи в Северна Америка. В Европа най-високите ренти на имоти могат да бъдат видени в Лондон и Монако, а в Азия – в Хонконг и Токио. Според класация на UBS за 2008 г. Лондон се нарежда на първо място сред градовете с най-скъп наем, докато Ню Йорк е на едва 5-а позиция.

Станете почитател на Класа