Да ви настръхнат косите! Ето какво тайното оръжие разработвал Хитлер (ВИДЕО)

Да ви настръхнат косите! Ето какво тайното оръжие разработвал Хитлер (ВИДЕО)

През месец август 1997 година полският историк Игор Витковски изследва нациските архиви, съхранявани от полското разузнаване. Целта му е да открие документи, свързани с тайните проекти на Теретия райх за създаване на нови супер оръжия, пише Дарик. На Витковски било разрешено само да чете документите, но не и да прави копия. Именно тогава той попада на документи, свързани със свръхсекретен документ, озаглавен „Камбаната". За този проект се споменава в засекретени документи от разпита на офицера от СС Якоб Споренберг.

 

Според признанията на Споренберг през април 1945 година секретен оръжеен проект с кодово име „Камбаната" напуска подземния бункер в Долна Силезия, заедно с цялата проектантска документация. Всичко е прибрано на борда на огромен самолет със 6 двигателя, който без презареждане може да отлети до всяка точка на света.

 

Малко преди бързата евакуация убийците от СС са се погрижили повечето механици, конструктори и инженери, свързани с работата, да загинат. Те ги убиват и инсценират уж вражеско въздушно нападение, за да се запази пълна неизвестност около проекта. Същият проект по-късно е квалифициран като изключително важен и решаващ за изхода на войната.

 

Според описанието проектът „Камбаната" е разработвал странно техническо съоръжение, чиято форма наистина наподобявала камбана. В сърцевината му имало два цилиндъра, в които се съдържало вещество, подобно на живак. Двата цилиндъра се въртели с много висока скорост и в противоположни посоки. Около тях имало сферична огледална повърхност, вероятно от специална метана сплав. По време на действието си камбаната излъчвала бледосиня светлина и издавала тихо жужене.

 

Все още не се знае със сигурност какво е било предназначението на това устройство. Знае се обаче, че по време на действието му са се проявявали опасни странични ефекти за живите същества, намиращи се в радиус 100 метра от него. Загадъчна кристална субстанция прониквала в живите организми, лишавайки ги от живот. От хората, които работели с машината, починали 5 от 7 човека.

 

Има три теории за използването на това устройство. Според първата можело да се проявява силата на гравитацията посредством нов начин. И тази технология е трябвало да се внедри в нови летателни апарати. Според втората теория нацистите са разработвали машина на времето. Третата допуска, че „Камбаната" е представлявала машина за клониране. Телепортация е друга допускана възможност. Анализаторите са сигурни в едно - че това изобретение не е дело на немски учени, тъй като е съвършено различно от техническите постижения от онова време.

 

 

 https://www.vbox7.com/play:b7711e991c&start=0

Станете почитател на Класа