Докога патриотични „слабонервия”?!

Преди време покойният вече писател Мирон Иванов се шегуваше, че „поетите са слабонервни хора”. Днес това важи в пълна сила за част от политическото ни представителство. Погледнете „Обединени патриоти”! Които очевидно не са обединени. А колко пък да са патриоти?!

 

Нека всеки сам да си отговори на този въпрос, без натрапнически определения и рамки.

След снощната поредна сбирка на управляващата коалиция, наложила се заради истерични забежки на лидерите на Атака и НФСБ Волен Сидеров и Валери Симеонов, малцина са очаквали да произлезе съдбовен разкол в коалицията от дърлянията между кума Симеонов и кумеца Сидеров, колкото и да се репчат един на друг.

Защо го правят освен, че целят по този начин да извиват постоянно ръцете на премиера?

Коалиционният съвет продължи близо 3 часа в коментиране на смяната на тримата министри – на МРРБ Николай Нанков, на МВР Валентин Радев и на транспортния Ивайло Московски. Те бяха поканени от премиера Бойко Борисов да освободят постовете си заради трагичната катастрофа край Своге, в която загинаха 17 българи. Министрите, които са от квотата на ГЕРБ, подадоха оставки. Обаче и това стана повод за скандал между ортаците Сидеров и Симеонов. Чакаме още от същото, предвид предстоящи рокади, за които загатват от антуража на властта.

Зад поредицата от кавги, предизвикани от двамата, всъщност прозира нескопосната им идея да си върнат симпатиите на електората, който се умори от техните скандали и неуравновесени постъпки и започна да се отдръпва. Идат евроизбори, за органи на местното самоуправление, също и от Атака и НФСБ са наясно, че имат проблем с привържениците си, та трябва да опитат да си ги върнат.

Ето защо правят подобни самодейни сценки и водевили. Които обаче няма как да не разклащат устоите на крехкото мнозинство, сформирано по необходимост, предвид изборните резултати. От 4 май 2017 г., когато 44-ото Народно събрание избра състава на „Кабинета Борисов 3”, досега напрежението, което генерират от ОП не намалява. И комай докрая ще се кара така, защото такива са реалностите по тези географски ширини. Опозиция, която иска, но не може и сама се проваля на всеки вот, който организира. И коалиционни партньори, които хем ги боли, хем ги сърби, хем искат душите им да се реят...  

 

Докога патриотични „слабонервия”?!

 

„Патриотите си обещаха занапред да се опитват да толерират силните си характери”, съобщиха медии след срещата снощи. Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли, че народът ни праща в управлението такива хора! Които са по-скоро в категорията на емоционално нестабилните, отколкото в тази на „силните”.

А третият партньор – лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, понастоящем военен министър, пък символично се яви маскиран със синя каска.

 

 

Изглежда този умиротворителен пиар трик се оказа печеливш, защото мигом фотоса му бе разпространен с огромна честота в социалните мрежи – този път дори без да се ползват способите на надутия трафик.

Изглежда и лидерът на воеводите като малък е обичал да чете Ярослав Хашек, който твърдеше, че „най-хубавото в този живот е да се правиш на луд.'' Със сигурност помага, ако си заобиколен със „слабонервни” партньори като неговите.

Станете почитател на Класа