Microsoft - една от най-етичните компании

Класация на Ethisphere Institute определя Microsoft като една от най-етичните компании в света. В списъка „World's Most Ethical Companies", който излиза от 2007 г. насам, попадат 135 компании от 23 държави и 57 бранша.
Освен Microsoft в рейтинга влизат и други известни ИТ компании, вкл. Adobe Systems, Dell и Xerox, но не и най-големите й конкуренти Google и Apple. В същото време там е попаднала социалната мрежа LinkedIn, която Microsoft купи преди две години.
Ethisphere Institute класира компаниите в рейтинга по т.нар. коефициент на етичност. Отчитат се показатели в пет категории: програма за етичност и съгласие (35%), корпоративно гражданство и отговорност (20%), култура на етиката (20%), ръководство (15%), лидерство, иновации и репутация (10%).
"Доверието и почтеността се явяват критични ценности за Microsoft и крайно важни за нашия успех", казва президентът на ИТ корпорацията Брад Смит. „Ние сме ентусиазирани да подобряваме нашия свят с помощта на технологиите и това започва с водене на бизнеса по такъв начин, че да създаваме и поддържаме доверие в нашите клиенти".
По неговите думи, включването на Microsoft в списъка на най-етичните компании в света отразява факта, че ИТ гигантът оказва дългосрочно влияние на окръжаващия свят.

Станете почитател на Класа