Уолмарт и Майкрософт си сътрудничат

Голямата мултинационална корпорация за търговия на дребно Walmart Inc. се споразумя да да използва т.нар. „облачна" технология на Microsoft Corp. за поддържане на функции, които могат да включват алгоритми за закупуване и споделяне с отделните търговци на данни за продажбите, заявиха двете компании, задълбочавайки по този начин партньорството между двата най-могъщи конкурента на Amazon.com Inc., съобщава „Уолстрийт джърнъл".

Петгодишната сделка ще бъде оповестена официално по-късно във вторник, като сътрудничеството между двете мултинационални компании в областта на облачните технологии ще ги превърне в най-големият конкурент в търговията на дребно на гиганта Amazon.com.

Трябва да се има предвид, че облачната технология е модел, който прави възможен мрежовия достъп до споделени ресурси като интернет мрежи, сървъри, хранилища за масиви от данни и софтуерни приложения с минимално участие или управление от доставчика на услугата.

Сделката ще предостави на компанията Walmart пълният обхват на решения в областта на облачната технология на Microsoft, включително приложенията Microsoft Azure и Microsoft 365, което ще позволи на клиентите на голямата верига магазини да пазаруват по-бързо и по-лесно.

Чрез това споразумение Walmart ще се стреми да се защити по-успешно от амбициите на Amazon в търговията на дребно и от нейната експертиза по отношение обработката на данни, като в същото време компанията ще успее да повиши своето онлайн присъствие.

Станете почитател на Класа