Биткойнът се засили до нивото от над 7 хил. долара

Биткойнът се засили до нивото от над 7 хил. долара
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    13.05.2019
  • Share:

Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво от септември, преминавайки границата от 7 хил. долара за брой, след като криптовалутите набраха преднина през уикенда, съобщава Bloomberg.Най-популярната криптовалута поскъпна с 11% от петък до ранните часове в понеделник до 7585 долара според ценообразуването на Bitstamp. Индексът Bloomberg Galaxy Crypto отчете ръст от 7,6%.

Биткойнът се устреми във възходяща посока, след като в началото на май се търгуваше на ниво около 5 хил. долара, удвоявайки стойността си от средата на декември. И все пак той остава далеч от рекорната си стойност, достигната през 2017 г. от 19 хил. долара.

Бъдещето на виртуалните пари продължава да бъде спорно на фона на натиска от страна на регулаторите и новините за хакване на една от големите платформи за търговия с криптовалути.

 

1asw333

 

Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс твърди, че компании прикриват 850 млн. долара във виртуалната валута Тетер на Bitfinex - една от най-големите криптоборси в света.

Отделно Binance обяви миналата седмица, че хакери са изтеглили 7 хил. биткойна на стойност около 40 млн. долара чрез една трансакция в „широкомащабно нарушение на сигурността“. Това е последната от поредица от кражби на дигитални валути.

Хакерите са успели също така да откраднат информация за част от потребителите, като кодове за двуфакторна авторизация, които са необходими за достъп до профилите в Binance.

От дружеството гарантират, че атаката няма да се отрази върху сметките на потребителите, тъй като Binance ще използва своя фонд за обезпечаване, чрез който ще бъдат покрити загубите.

През 2018 г. бяха откраднати общо 950 млн. долара от борсите за криптовалути и инфраструктурните услуги, като дигитални портфейли, което е с 260% повече спрямо година преди това, показват данни на американската компания CiptherTrace.

 

Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Станете почитател на Класа