Пак спасяват „Топлофикация-София“

„Топлофикация-София“ няма да бъде санкционирана, независимо че инвестиционната програма не е изпълнена докрай за 2010 г. и има повече аварии по мрежата. В същото време тя е погнала длъжниците си, за да може да си събере вземанията. Това е правилният подход за дружеството, но трябва да се отчита и къде отиват тези приходи, след като не се влагат в ремонти.
Цялата сума не отива и за газовия доставчик „Булгаргаз“, след като и оттам преди месец заявиха, че столичното парно им дължи близо 100 млн. лв. Най-фрапантното е, че инвестиционната програма не се е изпълнявала през последните 6 г., въпреки че чрез сметките си клиентите са плащали за тези ремонти.
И на фона на всичките тези проблеми от енергийния регулатор обясняват, че трябва да се помогне на закъсалото предприятие, като ще им се разреши по-голяма инвестиционна програма, а оттук разбирай и по-високи цени. С две думи – спасението на топлофикацията винаги минава през нашите джобове.
Интересно е сега обаче какво може да накара дружеството да изпълни по-големите ремонти, след като 6 години за тях не е влагано и няма дори наложена глоба.

Станете почитател на Класа