Време е МВР да посреща критики от своите

Повече няма да чуете за никакви проблеми в МВР, но не защото няма да има дарения, а защото хората ще ги е страх. Вместо колегите да бъдат наградени за тяхната доблест, те бяха буквално изритани от системата.
Това обяви вчера пред БНР синдикалистът от МВР Галентин Грозев. Оказа се, че заради скандала със списъците с дарителите на вътрешното ведомство са били наказани трима души. Първите двама за това, че огласиха нелицеприятната истина, че в катаджийските кабинки има листове с изписани номера и марки на коли на спонсори, които не бива да бъдат спирани. Третият пък бил наказан за точно обратното. Не съобщил за списъците, от което следва изводът, че въпреки разпаленото отричане те все пак са съществували. „Цялата работа започва да прилича на Параграф 22“, откровен е Грозев.
Темата за спонсорите на МВР ще вълнува още дълго обществото, защото тя постави много въпроси, на които очевидно ведомството не може да отговори. Вчера синдикалистът постави още един – как се постъпва със служителите, които дръзват да разкриват порочните практики. Съсипват ги от проверки, докато не подадат оставки. След такива обвинения нормалната реакция от страна на МВР е да направи проверка на проверката и да възстанови служителите на работа, като ги поощри за смелостта им. В противен случай ще останат съмненията, че в тази система продължават да се крепят на принципа „гарван гарвану око не вади“. Което пък не се връзва с политиката на настоящото управление за промяна, откритост и отваряне към обществото.

Станете почитател на Класа