Творците работят на пълни обороти във време на криза

В Лувъра ще има българско присъствие! Наша театрална трупа ще участва в най-авторитетния фест за съвременна драматургия във Висбаден. Родното кино е във възход, БГ заглавия се въртят по европейски и световни фестивали и печелят заслужени награди. Художниците пълнят изложбените зали с прекрасни произведения. Трудно се намират билети за спектаклите на софийските театри.
Творците на българската духовност работят на пълни обороти, напук на кризата! Създават ценности, достойни за европейските сцени, въпреки лишенията, които са принудени да изтърпят! И няма нищо чудно в това - реалността за кой ли път доказва азбучната истина, че най-големите духовни ценности се раждат по време на криза. Така е било и след голямата депресия, и след войната. Творците – духовните водачи на нацията, я теглят напред, дори когато тя преживява катаклизми и катастрофи.
Едва ли някой се съмнява в огромната роля на българската култура в началото на 21-вото столетие. С течение на годините тя ще става все по-значима и важна за обществото, все по-забележима и разпознаваема в голямото семейство на европейската духовност. Ето защо държавата трябва плътно да застане зад нея, да й даде стабилна опора и да я подкрепя – и материално, и морално. Защото, знайно е, кризата ще мине. А културата ни ще остане.

Станете почитател на Класа