„Топлофикация-София“ се похвали с печалба

„Топлофикация-София“ се похвали, че най-после има печалба от основна дейност. Авариите по мрежата не били повече от предходните години, когато кажи-речи всеки ден се пукаше по някоя тръба. Понякога - в централната градска част на столицата, понякога - в покрайнините или пък по средата.
Това че тази година план-графикът за авариите се спазва, не е особено утешително, особено при сегашните "сибирски" температури. Особено екстремни преживявания за абонатите на топлофикацията имаше, когато през декември два дни центърът на столицата бе без парно, а седмица по-късно за часове остана отново без ток и парно заради пожара в ТЕЦ-София. Тогава на крак дойде да направи проверка кметът Йорданка Фандъкова, а съгражданите се оплакаха, че не всички са способни да упражняват екстремните спортове от типа на гмуркане в Перловската река за кръста на Йордановден, или пък класации по брой часове в панелка на минусови температури, та дори и по-лекото моржуване под сутрешния душ.
Впоследствие през януари авариите наистина се „нормализираха“. Може би това се дължи на факта, че тръбите са студоустойчиви и не издържат на плюсови температури? Или просто си е късмет. Затова сега е време положителните финансови резултати ако не друго, поне да разредят авариите. След съответната инвестиционна програма.

Станете почитател на Класа