Войните съсипват рейтинга на сините

Няма да гласувам за СДС, ако отиде на изборите в коалиция с ДСБ, заяви вчера бившият президент и лидер на СДС Петър Стоянов. Според него ДСБ не била създадена да защитава ценности, а да обслужва интересите на единствен човек – Иван Костов.
Перманентната омраза към и между лидерите в синьото пространство стана запазена марка на десните, които две десетилетия воюват помежду си. И докараха СДС дотам, че от управляваща партия и сила, която събира стотици хиляди по площадите, да изчислява притеснително преди парламентарните сили дали ще може да прескочи бариерата или не. Както и да преглъща факта, че няма как да прескочи 4%, ако се явява сама, затова и се обединява с ДСБ на Иван Костов – също бивш лидер на СДС, който воюваше преди повече от десет години с други по-малки лидери, част от които днес са в други партии.
И докато в синьото пространство дрънчат оръжия и се сключват съюзи ей така, от немай къде, нормалното е други партии да претендират за мястото им в политическото пространство. И да го заемат.
Нормалното поведение в такава ситуация е сините, ако искат да продължат да съществуват на обществената сцена и да бъдат фактор, много ясно да кажат в какъв формат искат да съществуват. Както и кои са новите лица, които да ги обединят - не с омраза, а с повече позитивизъм и енергия за действие.

Станете почитател на Класа