Проблемът с кучетата в София иска действия

Чуждестранен гражданин жестоко бе нахапан от бездомни кучета в столичния квартал „Люлин“. Мъжът е с рани в областта на дясната подбедрица и лявото коляно, но за щастие опасност за живота му няма.
Неприятният инцидент става само месец и половина след като жестоко нахапаният от кучета в кв. „Малинова долина“ проф. Ботьо Тачков почина от раните си. Трагичният случай с проф. Тачков отприщи купища от дискусии, коментари, оправдания и предложения, за да стане ясно прекалено скоро, че по този тежък проблем в София се работи с твърде мека ръка.
Бездомните кучета в София изискват твърди мерки, и то начаса, а не изтъркани политически ходове, като фиктивната оставка на ресорния кмет Мария Бояджийска или нахвърляни за няколко часа на лаптопа „стратегии“.
Поредният инцидент с бездомни четириноги вече поражда сериозно социално напрежение, много граждани са готови да вземат нещата в свои ръце и ако Столична община и този път не реагира възможно най-адекватно и бързо, „кучешкият скандал“ много скоро ще напусне пределите на страната.
Трябва ли да чакаме от агресията на бездомните четириноги в София да пострада и още някоя публична личност, за да видим най-накрая, че по този проблем се работи здраво? Просто не е сериозно държавата да проявява твърда ръка по отношение на шофьорите, на собствениците на бензиностанции, на пушачите, на животновъдите, на болниците, а да се колебае в мерките си по отношение на бездомните кучета. Стига вече дискусии по проблема, време е за действия.

Станете почитател на Класа