Дребнавата политика с водата омръзна

ВМРО започва подписка за свикване на местен референдум за прекратяване на концесията на „Софийска вода“, съобщиха вчера от партията.
В Столичния общински съвет (СОС) има няколко теми, с които всички партии открай време правят политически лупинги. Това са „Топлофикация“, отпадъците, проблемът с паркирането и, разбира се, „Софийска вода“.
За разваляне на водната концесия например още преди години се свикваха тайни експертни съвещания, а самата концесия се даваше едва ли не като пример за политическа корупция. Резултатът от всичко това е едно голямо приказване и едно голямо нищо като подобряване на качеството на обслужване. Загубите на питейна вода си остават огромни, а авариите, които оставят цели квартали без вода, са всекидневие. За такова разхищение на ценния природен ресурс в някои държави ще има и осъдителни присъди.
Затова от ВМРО да не си мислят, че ще впечатлят потребителите, като стартират някаква си подписка за прекратяване на водната концесия. И децата знаят, че тази инициатива се организира само за да се трупат политически дивиденти. Ясно е, че недоволни от монополиста винаги ще има, и затова старата песен, която от ВМРО подхващат, изобщо не им прави чест. Проблемите не се решават с подписки, а с работа. СОС (където ВМРО има представител) има всички механизми да си върши работата, включително по отношение на водната концесия. За съжаление под работа общинарите разбират само едно – назначаване на свои хора в директорските бордове и уволняване на неудобните. Този филм го гледаме от години и вече ни омръзна.

Станете почитател на Класа