Tънките червени линии в словото на Румен Радев

Румен Радев е първият български президент, който не полага клетва и не чете реч в тежка кризисна ситуация. Той е и първият, който в изказването си пред Народното събрание не каза нещо различно от това, което е имал като позиция в кампанията си. Такъв коментар даде политологът Татяна Буруджиева по повод речта на президента Румен Радев при заклеването му. 

Проф. Антоанета Христова определи пред bTV речта му като много добре структурирана и обхващаща всички проблеми на обществото. „Успя да хване тънките червени линии на проблемите, беше подготвена добре. Имаше мантри и клишета, но те с част от картината и начина, по който се подготвят такива речи”, коментира Христова.

„Впечатли ме, че Радев акцентира повече на приемственост. Това е важно, защото имаше сякаш впечатление, че ще има ревизия на външната политика, а сега дори на спомена санкциите към Русия”, допълни Даниел Смилов.

Трябва да се видят проблемите, с които новоизбраният президент Румен Радев ще се сблъска след стъпването си в длъжност. Той ще бъде разпънат на кръст на темата Крим, коментира математикът проф. Михаил Константинов.

По думите му въпросът за Крим не може да се разглежда отделно от този за Косово.

Същото мнение изрази пред bTV и журналистът Александър Симов.

„Досега Радев е показал, че не залита. Но със сигурност ще допусне грешки", прогнозира Михаил Константинов.

„Предстои балансирано ляво-дясно управление. Новото правителство ще бъде център-дясно. Независимо кой ще е първи и втори на изборите през април, коалицията в ляво е много трудна, дори невъзможна. По-вероятна е коалиция в дясно начело с ГЕРБ”, каза още проф. Константинов.

Според Симов обаче е по-нормално България да има по-ляво и социално управление. „БСП трябва сама да работи за задачата да спечели изборите. Вече сме заявили, че няма да се бъркаме в работата на ген. Радев”, каза още Симов.

Според Константинов е много важно как ще бъдат произведени новите избори, дали ще има доверие в новата власт. „Както гласува народът, така ще бъдат преброени бюлетините. Там проблем няма”, отсече изборният експерт.

Станете почитател на Класа