Как се дирижира енергийния геноцид в България

Чували ли сте някога за съществуването на Световен енергиен съвет (World Energy Council), акредитиран към ООН, създаден преди близо 100 години, през 1923-та. Ако не сте днес ще го научите плюс факта, че България се представлява в него от изтъкнат (из)роден енерГЕПИен “експерт”, настоящ председател на парламентарната Комисия по енергетика и известен с прякора си Баничката. Истинското му име е Валентин Николов и от 2009-та г. насам е инсталиран от организираната престъпност като депутат, заместник министър и изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”. В настоящия момент пак е депутат.

 

Но нека се върнем към световното енерГЕПИйно правителство (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

 

 

На сайта на световното енерГЕПИйно правителство е натъртено, че българското представителство в организацията е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ. Също така е посочен адреса на нейното представителство в София, в долния десен ъгъл на снимката. В същото време в Устава на българската организация е посочен адрес на седалището и, който съвпада с адреса на Министерството на енергетиката в червеното каре на снимката.

Вчера лично отидох на крак, да се убедя, че посоченият от Световния енергиен съвет адрес съответства на указаното му предназначение. Пред и около сградата на посочения адрес НЯМА никакви знаци за нейното предназначение и начин на използване. Тя е видимо необитаема и неизползваема. Тогава се обърнах към Google Earth и ето какво ми показа той:

 

Преди 4-5 години същата сграда е била офис на Застрахователно дружество “Енергия”. Сега надписа, който виждате между втория и третия етажи на сградата отсъства.

Някой от вас някога и някъде да е чул за някакво ползи за народа на България от това сътрудничество със Световния енергиен съвет? Това е невъзможно при положение, че тази организация се представлява у нас от Вальо Баничката. За близо десетте години, от както организираната престъпност го изведе под светлините на прожекторите, той е съавтор на множество престъпления, срещу всички нас на обща сума от много стотици милиони лева. Той неведнъж е бил герой в този блог, по повод на поредното му престъпление.

 

 

На снимката Баничката е третият от ляво на дясно. Крайният в дясно е евродепутатът Владимир Уручев, който в нарушение на Конституцията беше инсталиран да помага на Баничката по “усвояването” на милионите от АЕЦ “Козлодуй”, като формално и в разрез със закона беше назначен за заместник изпълнителен директор.

 

http://burgas-podlupa.com/wp-content/uploads/2012/08/387475_326222694074344_846203455_n.jpg

 

За днес стига, но не се съмнявам, че ще има още много поводи да си говорим за Световния енергиен съвет.

От краткото видео по-долу можете да видите, как преди около месец станах свидетел на размяна на целувки между Баничката и министър енерГЕРИка, буквално на два метра от погледа ми.

 

Георги Котев

 

 

Станете почитател на Класа