Защо отново мерят с двоен аршин

Комисията по досиетата обяви вчера част от имената на журналистите от електронни медии, които са били сътрудници на бившата Държавна сигурност (ДС). Агентите, които публично бяха оповестени, работят в електронни медии след 2006 г. Имената на хората, които са работили за ДС преди тази година, останаха скрити. Защо е този двоен аршин? Депутати и кандидат-кметове подлежат на проверка от 1989 г. насам, а журналисти - не?
Хората отдавна се умориха от цялата истерия с досиетата. През няколко месеца лъсват имената на журналисти, банкери, висши държавни служители или културни дейци, които са сътрудничели на бившите служби за сигурност. Разкриването по правило става „на порции“, като с различни мотиви някои имена се обявяват, а други остават заключени в шкафовете с архивите.
Именно това изнервя хората. Ако ще се разкриват досиетата, нека се разкрият всички – изцяло и докрай. Защото няма частична истина. Особено по тази толкова чувствителна за обществото тема. Новият премиер Бойко Борисов вече се зарече, че ще разкрие всички досиета. Дано!

Станете почитател на Класа