Защо отново мерят с двоен аршин

Комисията по досиетата обяви вчера част от имената на журналистите от електронни медии, които са били сътрудници на бившата Държавна сигурност (ДС). Агентите, които публично бяха оповестени, работят в електронни медии след 2006 г. Имената на хората, които са работили за ДС преди тази година, останаха скрити. Защо е този двоен аршин? Депутати и кандидат-кметове подлежат на проверка от 1989 г. насам, а журналисти - не?
Хората отдавна се умориха от цялата истерия с досиетата. През няколко месеца лъсват имената на журналисти, банкери, висши държавни служители или културни дейци, които са сътрудничели на бившите служби за сигурност. Разкриването по правило става „на порции“, като с различни мотиви някои имена се обявяват, а други остават заключени в шкафовете с архивите.
Именно това изнервя хората. Ако ще се разкриват досиетата, нека се разкрият всички – изцяло и докрай. Защото няма частична истина. Особено по тази толкова чувствителна за обществото тема. Новият премиер Бойко Борисов вече се зарече, че ще разкрие всички досиета. Дано!
Read 1234 times

Станете почитател на Класа