Закъсняла реакция

БСП ще отстоява резултатите от предишното управление. Ще отговаряме много ясно на всяка лъжа, която се казва, и на всяко твърдение, което не е подкрепено с факти. Това заяви вчера лидерът на социалистите и бивш премиер Сергей Станишев. Декларацията идва две седмици след като новото правителство започна работата си и извади купчина нередности в министерствата, управлявани от тройната коалиция. Прокуратурата започна проверки на обществени поръчки, ощетили бюджета и напълнили нечии джобове. Уволненията също са факт.
Реакцията на подобно нормално поведение, каквото демонстрира всяка нова власт към старата, обаче бе малко закъсняла. Левите обявиха, че ще подкрепят и ще пазят своите хора, които вече са дадени на прокурор. Не стана много ясно и как ще защитават назначенията си, които вече са уволнения.
Интересно е защо БСП реагира чак сега на енергичните действия на новата власт срещу тях? Вероятно са се надявали тайно, че към тяхната политика и управление ще се прояви толерантност. Как обаче? Политолози и социолози се надпреварваха да обясняват, че с негативна кампания като правило не се печели уважение, а врагове. Е, след предизборния клип с брадвата е факт, че враговете на БСП са повече, отколкото приятелите им. И нищо чудно, че в ситуация като тази срещу ръководството на партията вече се сформира вътрешна опозиция. От тази ситуация може да излезе само с грижа за кадрите. И с диалог.

Станете почитател на Класа