Бавното потъване на Стоилов с „Литекс“

Ситуацията около Станимир Стоилов като старши треньор на „Литекс“ започва да става все по-тежка за хасковлията. Конфузната домакинска загуба от скромния „Пирин“ с 0:1 още във втория кръг на първенството ни отново докара буреносни облаци над главата на Мъри.
И ако отборът му не успее да преодолее „кошмара на „Левски“ БАТЕ (Борисов) и не влезе в груповата фаза на Лига Европа, този път по всичко личи, че Стоилов няма да се размине с уволнението си като треньор на „оранжевите“. Търпението на боса на ловешкия клуб със сигурност ще свърши, след като през миналия сезон Мъри се отърва на косъм от преждевременна раздяла с работодателя си. Това стана, след като отборът се провали - и като игра, и като резултати - и в шампионата, и в Европа, но успя да спечели Купата на България. За да се случи последното обаче, птичето на късмета кацна на рамото на Стоилов – „Литекс“ срещна на финала за трофея именно „Пирин“, който елиминира на полуфинала „Левски“. А по пътя си до отличието ловешкият тим се размина и с други от водещите ни отбори като ЦСКА, „Локомотив“ (Сф) и „Черно море“.
Сега обаче със сигурност Гриша Ганчев няма да чака сезонът да се спасява в последния момент, а дотогава отборът му да продължава да лъкатуши с треньора, на който даде огромен кредит на доверие.
Допълнителен проблем за Стоилов е и че във водения от него национален отбор нещата засега не се развиват по най-добрия начин.

Станете почитател на Класа