Резерват в Пирин си отива с подкрепата на БНТ

Един от най-старите природни резервати в Пирин „Баюви дупки – Джинджирица” е в списъка на защитените територии на ЮНЕСКО, но общините Банско и Разлог, в чиито граници попада, искат изваждането му от списъка на защитените зони в България.

 

100% не сте чули тази информация по Българската национална телевизия. Е, няма и да я видите. По-надолу ще ви разкажем защо:

 

Преди 7-8 години общините Банско и Разлог създадоха така наречения „Контра-протест”. Това беше първия прецедент в държавата, създаден като опит за отговор на протестиращите, против изсичането на планините у нас, и по-специално протестиращите срещу строежа на нови ски писти. Горе-долу и тогава се зароди организацията „Природа за хората и регионите”, която събира страхливи и зависими хора от Банско и Разлог, и ги изкарва редовно да блокират пътища с искане Банско да се застрои още повече, а Рила и Пирин да се изсекат за нови ски писти. Една от статиите по темата може да видите тук: Жители на Банско и Разлог излизат на контрапротест на Е-79 в Симитли (17 юни, 2012)

 

Не веднъж е излизала информация за същността зад „Зелените” и „Екологични” партии, и сдружения у нас, но сега ще се ви покажем кой стои зад „Природа за хората и регионите”, и защо информацията се потулва най-вече от националната ни медия.

 

Първо няколко думи за резервата „Баюви дупки – Джинджирица“ – той е създаден 1930 година и в момента е част от световната мрежа на биосферните резервати. Там растат мури на повече от 500 години и буквално има кътчета, където човешки крак не е стъпвал, заради пресечения релеф и голямата надморска височина.

 

На това райско място активистите от „Природа за хората и регионите” искат ски писти. Дори те се обявиха против връчването на сертификата за биосферен резерват на Юнеско. Повече информация тук: Програма „Човекът и биосферата“ на ЮНЕСКО

 

 

 

 

 

 

 

Интересното тук е, че председател на „Природа за хората и регионите” е Филип Цанов. Той е известен с няколко неща. Първото е, че е пръв приятел с Цеко Минев – шеф на Българската ски федерация и собственик на Първа инвестиционна банка. Това е и инвеститорът, който има намерение да разширява ски зоната в Пирин, а неговата фирма „Юлен” финансира дейността на Филип Цанов и протестите на банскалии със искания за строеж на ски писти.

 

 

 

 

 

Другото известно за Филип Цанов е, че е участвал в приватизацията на месокомбината „Родопа – Пазарджик” и в последствие го е съборил, за да застрои комплекс на неговото място. Има и сведения, че не е платил голяма част от данъците на предприятието към държавата /които са почти половин милион/. Повече информация тук: Черен списък на фирмите, организациите и личностите, унищожаващи българската природа

Това е извадка от търговския регистър в подкрепа на казаното по-горе:

 

 

 

 

Към момента Филип Цанов произвежда шунки и кренвирши с марката „Браво”, но по-интересно е, че той е женен за Екатерина Генова – дъщеря на известния журналист Любен Генов, възхваляващ през цялата си кариера постиженията на комунизма и дейността на партията. От 2005-та година Екатерина Генова е директор на „БНТ Свят и региони”, а мъжът и Филип Цанов е председател на „Природа за хората и регионите”. Интересно съвпадение, нали? Има „региони” и в двете заглавия.

 

 

 

 

 

Месокомбината в случая не е проблем. Шунките на Филип Цанов също може и да са от месо, въпреки, че не ни се вярва.

Проблемът е в конфликта на интереси. Проблемът идва от това, че заради хатъра на Катя Генова Българската национална телевизия си трае за намеренията на олигарха Цеко Минев. Проблемът е, че Българската Национална телевизия не е излъчила нито един критичен материал за „Витоша ски”.

 

Нищо, че две трети от служителите на медията не могат и да си помислят за карта за ски лифт, защото заплащането им е мизерно. Това няма никакво значение, важното е Катя Генова да прави ПР на мъжа  си и на неговия приятел Цеко Минев. Не само това, ами по националната телевизия, издържана с пари на данъкоплатеца, вървят и кампании „Изберете българското” – демек изберете „колбасите на мъжа ми”. Катя Генова е директор на канал „БНТ Свят и региони” от 2005-та година.

 

За това време е сменила 3-ма генерални директори. Те идват и си отиват. Само Катя е на поста. Несменяема. Несменяема, за да не би случайно да няма кой да прокарва интересите на домораслата олигархия. Нищо, че с нейна помощ ще изчезне още едно приказно място от българската земя. Важното е печалба да има, и разбира се „регионите” да са в растеж. Нищо, че зрителите на „БНТ свят и региони” се броят на пръсти. Важното е да не се пуска критика и по другите канали на БНТ. Докато Катя е тука няма да стане. Ще си развяват байрака от Банско и Разлог, както си искат.

 

Сега БНТ има нов генерален директор. Само времето ще покаже дали ще успее да направи нещо ново, или ще продължи да толерира наденичката на Филип Цанов.

 

 

 

 

 

Пикантни подробности за семейния живот на ТВ шефката и председателя на „Природа за хората и регионите”, може да видите тук: Мъжът на Катя Генова пробутал любовницата си на Краси Стойчев

 

Допълнителна информация може да видите тук: В МОСВ заседава Националният комитет по програмата „Човекът и биосферата“ на ЮНЕСКО  и тук: Черен списък на фирмите, организац…

Станете почитател на Класа