Търговци: Държавата да реши проблемите с непродадените лотарийни билети

Държавата да реши проблема с непродадените лотарийни билети. За това настояха търговци от няколко български града, а новината идва непосредствено след скандалите с частните лотарии и забраната за недържавен хазарт.

 

Според търговци от Сливен и Ямбол талоните са платени с всички данъци и не приемат държавния отговор, че става дума за частни въпроси при уреждането на проблемите. Става дума за непродадени билети, чиято обща стойност е между 27 и 35 милиона лева.

В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени, каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба.

"За тези билети, които са останали в момента, нашата молба към държавата е да се включи като някакъв регулаторен орган. Дистрибуторите ще ги съберат в обектите, надлежно ще ги опишат, ще ги предадат. Там ще бъдат преброени и в този момент някой трябва да отключи сметките, за да се дадат парите обратно".

Борисов обяви, че ще търсят диалог с държавата за разрешаване на проблема, но си запазват правото на протест.

"Смятаме, че говорим аргументирано и аргументите ни звучат по-силно от крясъците, но многоточие".

Той каза още, че се очаква всички собственици на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Станете почитател на Класа