Съдът даде ход на делото срещу Галеви

Кюстендилският окръжен съд даде ход на делото срещу дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов и останалите подсъдими за участие в организирана престъпна група занимавала се с изнудване,нанасяне на средни телесни повреди и други, предаде репортер на БГНЕС.
Отвод на съда, връщане на обвинителния акт в прокуратурата, промяна на мярката за неотклонение за оставените в ареста обвинени за съучастие с Пламен Галев и Ангел Христов в организирана престъпна група поискаха адвокатите на обвиняемите. Според защитника на Пламен Галев и Ангел Христов, адвокат Емил Великов в обвинителния акт има съществени пропуски и е нарушено правото на защита. Христов, Галев и останалите обвиняеми не знаят в какво точно са обвинени, заяви тяхната защита. Защитата на един от обвиняемите Георги Градевски пък поиска производството срещу него за едро хулиганство да бъде отделено от останалите-за участие в организирана престъпна група. Владимир Ангелов, Апостол Чакалов, Георги Блатски и Красимир Оков са другите обвинени по делото. Адвокатите на Чакалов, Оков и Ангелов поискаха да им бъде променена мярката от задържане под стража в парична гаранция. Те са в ареста повече от 8 месеца.
Пламен Миланов собственик на таксиметрова компания в Дупница заяви, че ще иска да му бъде назначен служебен защитник, тъй като никой адвокат не желаел да поеме делото му, мотивирайки се познава групата около Галеви. Той носи в съда и искова молба за имуществени-200 хиляди лв. и неимуществени вреди- 1 млн.лв. Той заяви, че групата прибирала пари два пъти месечно, като предварително била определила тарифите.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа