3000 лева гаранция за студента причинил смъртта на собственик на заведение

Парична гаранция в размер на 3000 лева определи Софийски градски съд на студента Живко Бояджиев, който на 17 октомври след скандал удари управителя на столично заведение, като 34-годишният мъж почина след седмица, предаде репортер на БГНЕС.
Съдът не уважи искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", внесено от Софийската градска прокуратура. Съдът прие, че е налице обоснованото предположение Живко Бояджиев да е извършител на деянието. В същото време не са на лице обосновани предположения по другите две предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - да се укрие или да извърши друго престъпление.
Решението на съда подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок, като при жалба или протест съдът определи Софийски апелативен съд да заседава на 6 ноември от 10 часа.
БГНЕС припомня, че на 28 октомври столичните криминалисти задържаха трима 20-годишни варненци за убийство на 34-годишен собственик на заведение в София. Драмата се разигра на 17 октомври в заведение, където починалият Митко Златанов е работел като управител. Същия ден тримата младежи - Златко Бояджиев, Иван Алексиев и Максим Желев посетили заведението, държали се грубо и арогантно, дори си позволили да пушат трева. Въпреки многократните забележки от страна на управителя на заведението, младежите отказали да освободят масата на втория етаж и да го напуснат. Забележките прераснали в скандал, а по-късно и в побой над 34-годишния мъж. Около 17.15 часа на телефон 166 е получен сигнал за разправията. На място веднага е изпратен полицейски автопатрул. Служителите на реда оказали първа помощ на пострадалия, който бил откаран в “Пирогов”. Според очевидци единият варненец ударил с бутилка от бира по главата управителя, избутал го към стълбите от втория към първия етаж на заведението и го блъснал. Вследствие на падането мъжът получил черепно-мозъчна травма. Седмица по-късно пострадалият управител е починал. След проведени оперативно-издирвателни действия криминалистите от СДВР с помощта на варненските си колеги установили извършителите на деянието. Тримата младежи многократно опитвали да се укрият от органите на реда, като дори сменили квартирата си, а единият от тях – Ж.Б. престанал да посещава и лекциите в университета в който учел. При последвалата специализирана полицейска операция тримата бяха задържани. Очаквайте подробности.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа