Мая Манолова организира дискусия за Брекзит и проблемите на българите във Великобритания

Мая Манолова организира дискусия за Брекзит и проблемите на българите във Великобритания
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    29.08.2019
  • Share:

Основните предизвикателства според българите, сезирали омбудсмана, са свързани с придобиването на новия им имиграционен статут

Омбудсманът Мая Манолова организира среща на отговорните национални институции и български граждани, живеещи и работещи във Великобритания, по повод предстоящото напускане на ЕС от страна на Обединеното кралство. Дискусията е провокирана по настояване на нашите сънародници заради тревогите им във връзка с евентуален Брекзит без сделка. Те са обезпокоени от факта, че неясният статут на Великобритания, породен от Брекзит, ще засегне вече придобити и упражнявани права.


Събитието ще се състои утре, 29 август 2019 г., от 10.00 часа в институцията на обществения защитник – гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22.
Основните предизвикателства според българите, сезирали Манолова, са свързани с придобиването на новия им имиграционен статут след Брекзит и затруднената социална интеграция.
По данни на МВнР българите във Великобритания наброяват над 200 000 души.
На срещата в институцията на омбудсмана са поканени българските евродепутати, представители на министерствата на външните и вътрешните работи, на труда и социалната политика, на здравеопазването и правосъдието, Държавната агенция за българите в чужбина, Комисията за защита от дискриминация, посолството на Великобритания у нас, посолството на България в Обединеното кралство, Представителството на ЕК в България и др.

 

 

 

Станете почитател на Класа