Натискът от БСП - София отказа Фандъкова от пречупените петолъчки

Надяваме се, че на 9-ти септември Столична община няма да допусне провокации, заяви заместник-председателят на БСП - София Ваня Добрева

Натискът от страна на БСП - София принуди столичния кмет Йорданка Фандъкова да спре срамната инициатива за поставяне на пречупени петолъчки на знакови места в града, свързани с комунизма. "Надяваме се, че на 9-ти септември Столична община няма да допусне провокации, каза заместник-председателят на БСП - София Ваня Добрева. - Искрено се надяваме също оттук-нататък управляващите в София да не допускат прояви, които разделят българското общество. Ние, от БСП - София, продължаваме да настояваме кметът Фандъкова да потърси отговорност от хората от нейния екип, разрешили провеждането на подобна акция".

Ваня Добрева е категорична, че всеки има право да търси свой прочит на определени събития, но никой не може да си позволява да изкривява, да зачекрва или да игнорира факти и да налага цензура. "На 9-ти септември 2019-а България ще отбележи 75-ата годишнина от присъединяването си към Антихитлеристката коалиция, в която са САЩ, Англия и СССР. В навечерието на тази важна дата в българската история обществото ни не бива повече да бъде разделяно въз основа на фалшифицирани оценки, заяви Добрева. - Нека да спрем с разделението и с възпитанието в омраза. Длъжни сме пред идните поколения да започнем да строим мостове. Защото 9-ти септември е светла дата в българската история и не бива умишлено да бъде зачерквана и товарена с негативи заради временни политически интереси".

Източник: Поглед.инфо

Станете почитател на Класа