От щаба на Манолова ще искат касиране на изборите в София

От щаба на Манолова ще искат касиране на изборите в София
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    04.11.2019
  • Share:

След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София. Това заяви председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров, цитиран от щаба на Манолова.

"Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес", заяви Вапцаров.

 

 

 

 

 

Той изтъкна, че е пожелал да влезе в зала "Арена Армеец", където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София, в ролята си на председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

"Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си", обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

"Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес", допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.

Станете почитател на Класа