Свиленски: Този президент не е удобен на управляващите, те искат подчинен президент като предишния

Свиленски: Този президент не е удобен на управляващите, те искат подчинен президент като предишния
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    30.01.2020
  • Share:

Доживяхме в ХХI век президентът да бъде подслушван. Този президент не е удобен на управляващите, те искат подчинен президент, какъвто беше предходният, коментира Георги Свиленски в сутрешния блок на БНТ.

 

"Вотът на недоверие постигна своята цел. Първо, задействаха се контролните и регулаторните органи в държавата. Второ, екологичното министерство започна да променя наредбите, свързани с отпадъците, които три години не са пипани, след като е приет законът. Трето, след 60 наши въпроса по кризата с водата в Перник, след заявката за вот на недоверие, управляващите се размърдаха да започнат да решават проблема, който не е само в Перник. Това са следствията от внесения от нас вот. Спечелихме и обществената подкрепа". Това заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски пред БНТ.  

"След този вот на българските граждани трябва да им е ясно кое е управляващото мнозинство - ГЕРБ, Обединени патриоти, "Воля" и независимите,  по правилник, а иначе завсими депутати", добави той.

"С декларацията си в парламента ние защитихме държавността, защитихме Конституцията и това в България да се спазват законите. Дадохме пример с президента - доживяхме в ХХI век президентът да бъде подслушван", каза още Свиленски.

Според него от действията на прокуратурата е станало ясно, че този президент не е удобен на управляващите и непрекъснато ще бъде атакуван заради това, че си позволява да коментира и да изказва мнение по различни наболели за обществото въпроси. Според Свиленски управляващите в България искат подчинен президент, какъвто е бил предходният.

Георги Свиленски се обяви в подкрепа на протестиращите ресторантьори и хотелиери. "Техните искания вече сме ги поставяли в парламента", каза той.

Станете почитател на Класа