ПП МИР организира граждански протест за незабавното въвеждане на машинното гласуване

ПП МИР организира граждански протест за незабавното въвеждане на машинното гласуване
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    31.01.2020
  • Share:

Най-младата българска партия МИР организира граждански протест с искане управляващите да спазват законите в страната и незабавно да предприемат действия за провеждането още на следващите парламентарни избори чрез машинно гласуване.

От ПП МИР припомнят, че Народното събрание е приело в Глава 14, Раздел III на Изборния кодекс изборите в България да се провеждат машинно, но все още управляващите не са привели в действие разписаното в Закона.

За да кажат, че Законите в България важат и трябва да се спазват от всички Политическа партия МИР организира граждански протест в събота (1 февруари) от 11:00 ч. пред сградата на Министерски съвет (пл. Независимост).

"Ако управляващите не започнат незабавни действия чрез които да гарантират на българските граждани, че следващите избори ще се проведат чрез машинно гласуване ще поставим постоянен палатков лагер под прозорците на министър-председателя и ще стоим там, докато правителството не започне да изпълнява законите в страната и не въведе машинното гласуване", каза председателя на ПП МИР Симеон Славчев. Той е категоричен, че само чрез машинното гласуване ще може да се гарантира вота на българските граждани и провеждането на честни избори в страната.

"Машинното гласуване е закъснялата модернизация на изборния процес в България и умишленото му отлагане от страна на управляващите е отлагане на истинската демокрация в страната ни", каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

От ПП МИР са категорични, че машинното гласуване е първата, но най-решителна стъпка към спирането на фалшифицирането на изборите в България и подмяната на вота на българските граждани.

Именно за това МИР-яните призовават всички български граждани, всички партии, граждански и неправителствени организации, както и всички български медии, които са ЗА провеждането на честни и свободни избори в България, да се присъединят към справедливия граждански протест в събота пред Министерски съвет.

Станете почитател на Класа