Слави Трифонов за втори път учреди партия - "Има такъв народ"

Слави Трифонов за втори път учреди партия - "Има такъв народ"
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    17.02.2020
  • Share:

Шоуменът Слави Трифонов учреди отново политически проект. След като съдът отказа да регистрира партията му „Няма такава държава", телевизионният водещ се спря на името "Има такъв народ".

Учредителното събрание се състоя в столичен хотел, а новите делегати умело избегнаха медийните въпроси и журналистите.

Промяна в ръководството няма - председател е Слави Трифонов, а негови заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Виктория Василева е главен секретар, а членове на партията са Александър Вълчев, Драгомир Петров и Филип Станев.

Избрана е била и Арбитражно-контролна комисия. Нейн председател е Иво Атанасов, а членове са били избрани да бъдат Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов и Румен Попов.

808 делегати са присъствали на учредяването на новата партия, според информация, изпратена от Тошко Йорданов до медиите. По думите на Трифонов повторното учредяване на неговата партия с ново име е било бис.

"Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам "ние". Напоследък се наслушахме, последните 10 години на "аз". По-важното е "ние", защото това е отборна игра", казал Слави Трифонов по време на събранието.

"Моите колеги са много емоционални, аз съм практичен. Това е един практичен ход. Благодаря ви, скъпи съмишленици, че сте дошли тук. Това е един практичен, ход, който ще промени политическата система", заявил Трифонов.

Партията се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

Станете почитател на Класа