Позорящ историята документ, който е подписан от /прости Господи/ министър Екатерина Захариева

Позорящ историята документ, който е подписан от /прости Господи/ министър Екатерина Захариева
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    10.05.2020
  • Share:

Декларация на Национално движение "Русофили" по повод подписан от /прости Господи/ министър Екатерина Захариева

 

НАЦИОНАЛОНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ – ВАРНА

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Ние, българските русофили от Варна – град и област, остро декларираме нашето несъгласие с позорящият историята документ, който е подписала министърът на външните работи на Бойко Борисов, Екатерина Захариева.

Смятаме, че тя, както и цялото правителство на Борисов са отвратителни манипулатори на исторически факти.

Смятаме, че е абсолютно недопустимо България, да бъде въвличана в подобни неверни и с тежки последствия за достойнството ни.

Смятаме, че героичната и основна роля на народите от СССР и Червената армия за победата над хитлеро-фашизма по целия свят в периода 1939-1945 г. е неоспорим исторически факт. Знаем, че следвоенното разделение на света на сфери на влияние е обща позиция на страните от антифашистката коалиция – САЩ, Великобритания и СССР. Смятаме , че Победата във Втората световна война на десетките народи – 62 държави на три континента беше възможно, заради общите усилия и огромни човешки жертви на Съюзниците, като коалиция и преди всичко на огромната саможертва на съветския народ и неговата Червената армия.

Смятаме, че като част от антифашистката коалиция в последната година на Втората световна война, България, днес се радва на своята свобода и мирно небе, както и се нареди и сред миротворческите държави на Европа!

Отърваването на България от зависимостта на Хитлер и античовешката идеология на нацизма, благодарение на героичния подвиг и жертвата на над 18 000 български войници и офицери, както и на победоносната Червена армия над „кафявата чума”, не може да бъде заличавана с една нефелна „декларация“.

Настояваме за незабавна оставка на министърът на външните работи Екатерина Захариева (България да преразгледа позицията си и премахне подписа си от Декларацията), както и за публично извинение от министър-председателя Б.Борисов.

Градски и областен председател на НД „Русофили“ Варна


Албена Шавел Източник: Поглед.инфо

 

Станете почитател на Класа