"Вакон" пусна ценна книга за Мохамед Али

    •                      Душа на пеперуда"  от Мохамед Али и Хана Ясмин Али  вече предизвика  голям интерес  сред  читателите. За първи път на българския пазар се  появява  историята на най-великия спортист на всички времена . Не става дума само за бокс, а и за много други неща. 
    • "Душа на пеперуда“ е специална компилация от мемоар и избрани духовни прозрения на един от най-великите спортисти на всички времена. Непреходни добродетели като любов, мир и разбирателство оживяват върху страниците на книгата, подкрепени от суфистки притчи, лични истории, писма и стихове. Красотата и остротата на писане са толкова изумителни, колкото са и уменията на Мохамед Али на боксовия ринг. 

  • Мохамед Али е обявен за най-великия спортист на всички времена още приживе. Влиза в боксовата зала на 12 годишна възраст и посвещава живота си на бокса, няма конкуренция на ринга през цялата си боксова кариера. Има 61 мачар 56 победи и само 5 загуби. Основоположник на съвременния бокс.
  • Роден с името Касиус Клей на 17.01.1942 г. в Луисвил, Кентъки. Известен и с прозвището Великият и Шампионът. Той е трикратен световен шампион по бокс в категория „тежка“ и олимпийски шампион от Рим, 1960 г.  След като става част от ислямската организация „Черните мюсулмани“ и приема исляма до края на живота си тойсе бори за равни права на всички чернокожи. Умира на 3 юни, 2016 г. във Финикс, Аризона.
  • Книгата излезе с логото на Вакон,  цената и е 20 лева.

Станете почитател на Класа